Tarta cu fructe

de Lau in Prajituri, 5 Dec 2013 | 2926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj congelat
  • 400 g lapte
  • 200 ml frisca
  • 3 oua
  • 2 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • fructe
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe:

Aluatul dezghetat il vom intinde putin pe masa infainata.

Il asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,il intepam cu furculita pe alocuri (putem sa punem o foaie de copt si deasupra sa punem boabe de fasole ca sa evitam sa creasca). Dam la cuptor pana se rumeste frumos.

Crema-punem laptele intr-o cratita la fiert. Intre timp mixam ouale cu zaharul, adaugam amidonul si mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam compozitia de oua peste lapte cand incepe sa fiarba, apoi amestecam continuu pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca si adaugam peste compozitia de lapte, esenta si omogenizam.

Am impartit crema in 2, am adaugat in una niste fructe pasate si sucul lasat cand s-au dezghetat.

Adaugam 1/2 din crema peste blatul racit, adaugam fructe si deasupra restul de crema

Dam la frigider 2 ore dupa care decoram cu fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone