Desert negresa cu cafea si migdale

de mirela0911 in Prajituri, 6 Ian 2021 | 5198 vizualizari

 

Imi plac tare mult negresele pentru ca poti face orice combinatii si poti adauga ce ingrediente iti plac, astfel incat aceasta prajitura sa devina exact pe gustul si placul tau. Asa este si aceasta negresa pe care am imbunatatit-o, pornind de la o alta reteta mai simpla.
"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 3 lg cacao
  • 125 ml cafea
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g migdale si alune tocate marunt
  • 200 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 100 g ciocolata cu lapte Callebaut
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu cafea si migdale:

Se pregateste cafeaua. 

Intr-o cratita se pune untul, zaharul, cacaoa si cafeaua. Se transfera cratita pe foc mic, se lasa la topit amestecand continuu pana se omogenizeaza compozitia. Se iau 5 lg din aceasta compozitie si se pun deoparte. Restul se lasa la racit.

Ouale se separa. Galbenusurile  se adauga pe rand in compozitia de cacao, mixand bine dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. se lasa deoparte.

Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de cacao. Se mixeaza. Se adauga si migdalele si alunele tocate marunt. Spuma de albusuri se incorporeaza in mai multe reprize in compozitie.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 22x33 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute (se face testul cu scobitoarea).

Intre timp, in cele 5 lg din compozitie oprite se adauga ciocolata cu lapte si se topeste pe foc mic.

Cand este coapta prajitura, se lasa 5 minute sa se racoreasca apoi se toarna deasupra glazura de ciocolata. Se lasa sa se raceasca complet apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot inlocui migdalele si alunele cu nuca prajita si tocata marunt.

2

In loc de cafea, se poate pune lapte dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu cafea si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine