Desert Mucenici Moldovenesti

de Oana in Dulciuri, 2 Mar 2017 | 20604 vizualizari

 

Pufosi, aromati, insiropati...ati ghicit? Sunt Mucenicii Moldovenesti :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1,2 kg faina
  • 40 gr drojdie
  • 4 oua
  • 300 gr zahar brun
  • 500 ml lapte
  • 160 gr unt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 baton scortisoara
  • 2 stelute de anason
  • cateva boabe ienibahar
  • cateva cuisoare
  • coaja de portocala
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 4 linguri miere
  • 100 gr nuca macinata
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Mucenici Moldovenesti:

  • Dizolva drojdia in laptele cald, pune 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca usor cu un tel ca sa omogenizezi compozitia si lasa sa creasca 15 minute.

  • Fa o adancitura in castronul cu faina, pune sarea, ouale, zaharul, esenta de rom si coaja de lamaie si portocala.

  • Amesteca usor si toarna cu grija maiaua crescuta, apoi framanta aluatul.

  • Pune treptat untul topit si framanta bine. Rastoarna aluatul pe masa si framanta 15-20 de minute, pana nu se mai lipeste de maini si este pufos.

  • Unge un castron mai mare cu ulei si pune aluatul. Acopera castronul cu folie de plastic si lasa-l sa creasca o ora, o ora si jumatate, intr-un loc cald.

  • Intre timp prepara siropul: Pune apa la fiert, adauga zaharul si cand incepe sa fiarba pune condimentele si coaja de portocala. Ia de pe foc si lasa sa se infuzeze, apoi strecoara siropul intr-un castron.

  • Presara putina faina pe masa si rastoarna aluatul, apoi imparte-l in patru si in mici gramajoare, pe care le rulezi pe masa pana obtii un bastonas mai lung, apoi formeaza opturi.

  • Pune mucenicii in tavi si mai lasa-i sa creasca 30 de minute.

  • Amesteca galbenusurile cu laptele si unge mucenicii, apoi pune tavile in cuptorul incalzit la 170 de grade, pentru 20 de minute, pana se umfla si se rumenesc.

  • Scoate tavile din cuptor si insiropeaza mucenicii calzi in sirop, apoi unge-i cu miere si presara deasupra nuca macinata.

TIPS-URI

1

Din aceasta compozitie ies trei tavi de aragaz pline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Mucenici Moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca Montignace