Desert mousse de caramel

de cristina1985 in Dulciuri, 6 Iul 2019 | 2001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pudra
  • 75 g unt
  • 100 ml +400 ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • 1 pliculet gelatina fina
  • Ornat:
  • ciocolata rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mousse de caramel:

Zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa.

Gelatina se pune intr-un bol cu 100 ml apa rece. Untul se taie cubulete.

Cand zaharul s-a caramelizat, se adauga untul. Se ia de pe foc si se amesteca intr-un singur sens. Apoi, turnati 100 ml frisca lichida si adaugati galbenusurile batute. Se pune din nou pe foc, pana se ingroasa compozitia si se topeste caramelul, amestecand tot timpul. Apoi se inchide aragazul, se toarna gelatina. Se lasa la racit, si se amesteca cu frisca ramasa, batuta.

Se tine la frigider 4 ore si se orneaza cu ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mousse de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure