Desert mini-eclere

de Criss in Prajituri, 13 Dec 2010 | 37596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 10 linguri apa rece
  • 100 g unt sau margarina
  • 100 g faina
  • 4 oua
  • Crema:
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 vanilie
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini-eclere:

Coji: Apa cu untul sau margarina se pun la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba se ia craticioara de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca foarte bine si se adauga ouale pe rand, astfel incat dupa ce primul ou a fost bine amestecat si incorporat, il adaugam pe urmatorul.

Intr-o tava, pe hartie de copt, facem cu poshul bastonase sau gogosele de aluat. Coacem in cuptorul preincalzit la foc mediu, fara a deschide usa cuptorului 25 minute.

Crema: Oul intreg se amesteca cu zaharul, vanilia, amidonul si laptele si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Cand s-a racit crema, se amesteca cu frisca batuta. Crema se pune in posh si se umplu cojile de eclere.

Glazura: Am topit o ciocolata cu lapte la microunde, am amestecat cu frisca lichida si am glazurat eclerele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

ieri la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nasturei cu ciocolata