Desert melci cu biscuiti si ciocolata

de gaby_gabytza in Prajituri, 13 Noi 2018 | 4984 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • lapte
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • umplutura
  • 300 g biscuiti
  • ciocolata
  • uns
  • 1 ou
  • miere de albine
  • nuca de cocos
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert melci cu biscuiti si ciocolata:

Pregatim maiaua din drojdie cu 50 ml lapte caldut si 50 g zahar. Faina o amestecam cu sarea si restul de zahar. Facem o gaura in mijloc, punem ouale batute impreuna cu untul topit, esenta si cu maiaua de drojdie. Incepem sa framantam si mai adaugam lapte caldut daca e nevoie pana rezulta un aluat nelipicios. La sfarsit adaugam 2 linguri de ulei si mai framantam 1 min dupa care dam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Luam o bucata din aluat si il intindem intr-o foie nu foarte groasa. Ungem foaia cu ciocolata care a stat la temperatura camerei, iar deasupra presaram biscuitii pisati. Incepem sa rulam foaia cat mai strans. Procedam la fel si cu restul de aluat.

Dupa care luam fiecare rulou si il taiem feliute de cca 1,5 cm latime. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu le-am asezat cu distante intre ele. Le ungem cu ou si dam la cuptor pana se auresc.

Dupa ce le scoatem de la cuptor, le ungem cu miere si le pudram cu nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melci cu biscuiti si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]