Desert Kadayf

de Bunica in Dulciuri, 22 Ian 2021 | 2509 vizualizari

 

Eheeeeeeeeeeee,ma gandeam de ceva timp la acest desert!Asa ca,am gasit blatul de Kadayf si n-am stat pe ganduri,l-am cumparat! Este un desrt usor si destul de lesne de preparat.Ca orice gospodina, l-am adaptat dupa gustul meu.Nu am facut sirop de zahar cu rom .Eu am pus sirop din compotul de visine.Cred ca si voua vi se intampla sa nu respectati reteta,ci s-o adaptati pe gustul vostru!

 

INGREDIENTE

  • un blat de Kadayf
  • 400 ml. frisca cu 30 %grasime
  • sirop din compotul de visine
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Kadayf:

Se desface folia de deasupra blatului, se mai portioneaza cu ajutorul unui cutit pentru a patrunde siropul. Blatul Kadayfului trebuie sa fie bine insiropat.

Cat asteptam sa patrunda siropul, ne ocupam de frisca.

Intr-un vas de mixer se pune frisca. Cu ajutorul mixerului se bate frisca. Cand incepe sa se ingroase, pune zaharul si vanilia.

Frisca batuta pana sta pe teluri se pune intr-un poch sau o punga de plastic careia ii taiem un colt, si punem frisca peste blat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Kadayf" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de piersici