Desert inghetata de merisoare

de katty in Dulciuri, 1 Iul 2021 | 2424 vizualizari

 

Daca tot a venit caldura mi-am zis sa dau startul la inghetate cu o inghetata de merisoare(ca tot mai aveam in congelator) si cu ocazia aceasta am testat si aparatul de inghetata pe care l0am castigat anul trecut pe bucataras.In timp record am pregatit un desert racoritor minunat.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr merisoare congelate
  • 70 gr zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 2 linguri apa
  • 200 gr iaurt grecesc 10% grasime
  • 375 gr smantana 32%grasime
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de merisoare:

Merisoarele impreuna cu apa, zaharul si amidonul le punem la foc intr-o craticioara. Amestecam ocazional pana fructele se inmoaie si se leaga un sos.In acest moment fie mixam compozitia, fie presaram cu dosul unei linguri de lemn pe marginea craticioarei pentru a sfarama o parte din fructe, pastrand si fructe intregi. Dam jos si lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi putem sa le punem la frigider 30 de minute.Oprim 2-3 linguri sos, iar restul il amestecam cu iaurtul si smantana. Punem compozitia in masina de inghetata pentru 35-40 de minute, pana  creste in volum. Punem compozitia intr-un vas cu capac, punem deasupra sosul pastrat si dam la congelator pana in momentul servirii.

TIPS-URI

1

puteti folosi fructe proaspete daca sunteti in sezon

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu menta si ciocolata