Daca tot a venit caldura mi-am zis sa dau startul la inghetate cu o inghetata de merisoare(ca tot mai aveam in congelator) si cu ocazia aceasta am testat si aparatul de inghetata pe care l0am castigat anul trecut pe bucataras.In timp record am pregatit un desert racoritor minunat.
Merisoarele impreuna cu apa, zaharul si amidonul le punem la foc intr-o craticioara. Amestecam ocazional pana fructele se inmoaie si se leaga un sos.In acest moment fie mixam compozitia, fie presaram cu dosul unei linguri de lemn pe marginea craticioarei pentru a sfarama o parte din fructe, pastrand si fructe intregi. Dam jos si lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi putem sa le punem la frigider 30 de minute.Oprim 2-3 linguri sos, iar restul il amestecam cu iaurtul si smantana. Punem compozitia in masina de inghetata pentru 35-40 de minute, pana creste in volum. Punem compozitia intr-un vas cu capac, punem deasupra sosul pastrat si dam la congelator pana in momentul servirii.
1
puteti folosi fructe proaspete daca sunteti in sezon