Un desert delicios si care se poate combina dupa gustul si placerea fiecaruia.
Pentru inceput punem intr-o oala ,laptele,ciocolata si zaharul la foc.Dupa care intr-un vas amestecam galbenusurile cu faina si un pic de lapte.Cand laptele da sa fiarba il dam la o parte si turnap peste compozitia de faina ,punem din nou la foc potrivit si amestecam pana se ingroase crema.Cand este gata ,adaugam si untul si mixam pana se incorporeaza bine.Crema se lasa la racit pana la momentul folosirii.
Gaurim cu un cutit fiecare gogoasa bignè dupa care cu un saca posh umplem cu crema le asezam in platou ,deasupra punem ciocolata topita si decoram cu frisca.Dam la rece pentru cel putin o ora.
Pofta buna!!
1
In loc de ciocolata ,pentru crema se poate folosi si cacao amara.
2
Gogosile bignè se pot face si in casa.
3
Se poate folosi orice tip de crema sau chiar inghetata ,bineinteles dupa se vor conserva in congelator.