Dragii mei, azi va prezint o reteta de Panna Cotta cu care pot sa spun ca ma "scot" de fiecare data cand sotia mea vrea ceva dulce, iar eu nu prea am nici timp, nici chef (se mai intampla trebuie sa recunosc). :)) E foarte simpla, mai ales daca esti la inceput de drum in ale bucatariei. Si nu uitati, prezentarea este totul, pentru ca prima si prima data este impactul vizual - mananci cu ochii. Si bineinteles, tot ce faceti in bucatarie, sa faceti cu dragoste. :)
Lasati gelatina la hidratat in 200 ml lapte pentru 10 min;
Adaugati creme patisserie in kitchen-aid (sau mixati cu blenderul) la viteza mica;
Adaugati zaharul, 100 ml lapte si intaritorul de frisca;
Adaugati si esenta de flori de portocal, coaja de portocala si semintele de vanilie;
La foc mic amestecati gelatina cu laptele pana toate grauntele de gelatina se dizolva – atentie, fierberea distruge gelatina;
In momentul in care acestea s-au dizolvat (laptele trebuie sa fie foarte putin caldut, usor amortit), i-l adaugati peste cealalta compozitie si continuati sa amestecati cu mixerul sau la kitchen aid pentru inca jumatate de minut;
Impartiti-l in recipiente micute (pahare mici) si introduceti-l in frigider pentru 2-3 ore pentru a se inchega;
Servici cu dulceata sau diverse sosuri si topping-uri de fructe;
Pofta buna !