Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura

de -Licurici- in Prajituri, 30 Iun 2018 | 3954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji de ecler:
  • 300 ml apa;
  • 125 ml ulei;
  • 50 g faina;
  • 5 oua;
  • putina sare.
  • Crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri;
  • 500 ml lapte; 
  • 100 g zahar;
  • 50 g faina;
  • 1/2 pastaie de vanilie.
  • Glazura de zmeura:
  • 120 g zahar pudra;
  • 60 g sirop de zmeura.
  • zmeura;
  • fistic maruntit.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura:

Pentru coji:

Apa, uleiul si sarea, se pun pe foc si se fierb.
Cand fierbe, se adauga faina cernuta si se amesteca bine, pana nu mai ramane pe peretii vasului.
Compozitia se toarna intr-un alt vas si se lasa la racit.
Cand ajunge la temperatura camerei, se adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.
Aluatul se pune intr-un pos si se fac bastonase de aceeasi lungime, pe o tava cu hartie de copt.
Se baga in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, 25-30min.

Pentru crema:

Se pune lapte la fiert cu 50 g zahar si pastaia si semintele de vanilie (pastaia de vanilie se taie pe lung, apoi se scot semintele cu cutitul).
Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, 50 g, pana se albesc si isi dubleaza volumul, apoi se amesteca cu faina cernuta.
Laptele cald se adauga in compozitia de galbenusuri, putin cate putin, apoi se pune pe foc, amestecand continuu, in jur de 5 min, pana se ingroasa.
Se ia de pe foc, se pune in alt vas, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit. (folia alimentara se pune exact deasupra cremei, nu se acopera castronul)

Pentru glazura de visine:

Se amesteca zaharul pudra cu siropul.


Asamblare:

Cojile se taie pe jumatate, se umplu cu crema de vanilie, iar pe deasupra se pune glazura de zmeura, apoi se presara fistic maruntit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Banana bread (Chec cu banane), reteta simpla si delicioasa