Desert eclere

de Leontina_Costel1970 in Prajituri, 7 Dec 2018 | 4173 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji ecler
  • 8 oua medii
  • 1 cana ( 250 ml) cu ulei
  • 1 cana si 1/2 cu apa ( masuram cu aceiasi cana )
  • 2 cani cu faina
  • un varf de cutit cu sare
  • Crema
  • 1 pachet de unt
  • 1 l lapte
  • 5 linguri amidon
  • 1 cana cu zahar
  • esenta vanilie
  • 50 g cacao
  • Glazura
  • 2 plicuri cu ciocolata de la Dr. Oetker
  • Frisca
  • Frisca indulcita si vanilata LaDorna
Portii: 34
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere:

Coji ecler. Intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea si lasam sa dea in clocot, adaugam faina cernuta si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Tragem cratita de pe foc si lasam sa se racoareasca amestecul si apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand bine pana se incorporeaza fiecare ou.  Tapetam tava de la aragaz cu haritie de copt , cu ajutorul unui posh formam cojile de ecler. Dam tava la cuptorul preincalzit, sunt gata cand incep sa se rumeneasca frumos cojile de ecler. Se lasa la racit pana.

Crema. Intr-o cratita amestecam amidonul cu zaharul si diluam cu laptele, punem sa fieba pana incepe se se ingroase, adaugam esenta de vanile. Tragem de pe foc cratita si impartim crema in doua, intr-o parte adaugam cacao si mai punem putin pe foc, apoi adaugam si 1/2 de pachet cu unt. Restul de unt il adaugam in crema alba. Lasam crema sa se raceasca.

Frisca : Mixam bine smantana de frisca pana obtinem o frisca ferma.

Asamblare : Dupa ce s-au racit si cojile de ecler si crema ne apucam sa umplem cojile cu crema. Sectionam fiecare ecler in parte, il umplem cu crema si apoi cu frisca, deasupra glazuram cu ciocolata topita.O parte le umplem cu crema de caao, o parte cu crema de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere-aluat cu untura