A fost denumita astfel pentru ca a fost pregatita pentru logodna mea si cum nu stiam ce nume sa ii dam,ne-am gandit ca acesta e potrivit pentru a nu o uita :)
blat alb:
-se separa galbenusurile de albusuri
-albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga zaharul
-galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia si se adauga peste albusuri
-apoi faina si se amesteca cu un tel/spatula
-aluatul trebuie sa aiba consistenta ca la cel de bezea
blat negru:
-se separa galbenusurile de albusuri
-se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si apoi se adauga zaharul
-se adauga ulterior galbenusurile amestecate cu putina esenta de rom,apoi amestecul de cacao-nuca-faina+ 1 lgt praf de copt si se amesteca cu un tel/spatula
crema:
-750 ml lapte se pun pe foc impreuna cu amidonul si cand se incalzeste se adauga 3 lg cacao,2-3 cub cioc neagra de menaj,zaharul si un praf sare si se amesteca continuu pana se ingroasa f tare.
-se ia de pe foc si se adauga margarina/untul si lasam sa se raceasca
-separat se prepara crema Dr.Oetker, amestecand 1 plic cu 100-150 ml lapte(eu am pus 250 ml ca pe plic si mi-a rezultat crema finala prea moale) si 3 lg zahar pudra,pana are un aspect spumos si e f tare.
-cand prima crema s-a racit se adauga esenta de rom si se incorporeaza cu cea de-a doua crema.
-cand blaturile s-au racit,insiropam blatul de cacao foarte putin cu sirop( 1 cana apa cu 2 lg zahar),punem jumatate din cantitatea de crema,apoi blatul de vanilie punand si peste acesta restul de crema si presaram pe deasupra nuca de cocos din ambudenta
1
cantitatile sunt pentru o tava mare de aragaz
2
daca vi se pare prea multa crema,atunci puteti sa nu o puneti pe toata,apreciati dvs
3
pentru ca prajitura trebuie introdusa la frigider imbracata in folie transparenta,inainte de a insiropa blatul de cacao,il asezam pe o tava pe care am pus folii transparente, suficient de lungi incat sa acopere si suprafata (punem folii pe lungime, latime si oblic la toate colturile pentru ca in momentul prepararii prajiturii sa nu curga crema)
4
ulterior se pune la frigider si se pune o greutate pe ea si se lasa pana a2a zi