Desert cu caise si zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Iul 2021 | 1967 vizualizari

 

Azi am prestat un cremsnit si pentru ca am ramas setata ca am foi mari de cremsnit si nu  a fost asa, am facut cam multa crema de vanilie si cum nu era de aruncat decat intr-un alt desert am prestat si un desert pe baza de piscot, caise, zmeura si crema de vanilie cu frisca. Eu am sa scriu reteta de crema la jumatate cat mi-a ramas mie de la cremsnit.

 

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie
  • 3 galbenusuri mari
  • 300 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 25 g amidon de la Dr. Oetker
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Frisca
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Fructe
  • caise si zmeura
  • Sirop pt inmuiat piscoturile
  • sirop de capsuni diluat cu apa minerala
  • Piscoturi cca 16-20 buc ( in functie de tava in care pregatiti desertul)
  • pepite de ciocolata
  • 2 tavite mici de aluminiu
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu caise si zmeura:

Crema : Galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul le-am mixat bine, apoi am diluat cu lapte, am asezat o cratita cu apa pe foc, apoi am asezat castronul cu amestecul de galbenusuri si lapte. Am amestecat continuu pana ce crema a inceput sa se ingroase, la final am adaugat esenta de vanilie. Ca sa racesc mai repede crema am asezat castronul intr-un vas cu apa rece ( o cratita mai mare sau in chiuveta) si am amestecat continuu pana a inceput sa se raceasca.

Sirop : Intr-un bol am adaugat sirop de capsuni si l-am diluat cu apa minerala.

Frisca : Intr-un vas de inox tinut la rece, am adaugat smantana pentru frisca si zaharul vanilat apoi am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Jumatate din frisca am incorprat-o in crema de vanilie racita.

 Asamblare : Am folosit 2 tavite de aluminiu de dimensiuni mai mici  ( nu stiu exact dimensiunea, pana la urma fiecare poate s amonteze desertul in ce vas vrea ), am taiat piscoturile la dimensiunea tavitei, am asezat piscoturile pe latime nu pe lungimea tavitei. fiecare piscot l-am inmuiat in sirop apoi le-am asezat in tava, am intins un strat de crema, peste crema am pus feliute de caise, apoi alt strat de piscoturi, crema de vanilie, bucati de caise si deasupra am ornat cu restul de frisca, zmeura , caise si pepite de ciocolata. Am lasat la frigider pentru cateva ore apoi este numai bun de servit. Daca nu aveti rabdare il mancati imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu caise si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese