Reteta de aluat e inspirata de Timea ( merci frumos). Crema e putin altfel mai pe gustul meu ( chocolate addicted )
Coji :
Crema:
Topping:
Décor:
Pregatire: Coji:
Apa, uleiul si sarea se dau in clocot. Se adauga faina, toata odata, si se amesteca pana aluatul prinde consistenta si se desprinde de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se lasa 5 minute sa se racoreasca.
Se adauga ouale , unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Rezulta un aluat usor lucios si usor cremos.
Se spriteaza eclerele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul ( incalzit in prealabil J ) pus pe treapta 1 ( cuptor cu gaz) cam 25 de minute sau pana cresc si se “bronzeaza” usor.
Crema
Frisca si laptele se amesteca cu amidonul. Amestecul se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa cu textura unei budinci. Ciocolata se rupe in bucati si se amesteca in amestecul cald. Crema se raceste.
Cojile se taie in doua pe lung ( in interior ar trebui sa fie aproape goale). Capacele se pun deoparte.
Baza eclerelor se umple cu crema.
Se bate frisca cu zahar si intaritor ( sau pur si simplu daca e frisca vegetala gata indulcita). Se spriteaza peste crema si se acopera cu capacele.
Se pudreaza cu zahar sau se glaseaza cu ciocolata topita.