M-am bucurat enorm cand am gasit rubarba la un hipermarket, deoarece imi plac foarte mult prajiturile cu rubarba si capsuni. Din pacate, capsunile nu sunt foarte dulci si aromate, dar astept sa se coaca cele din gradina soacrei mele, pentru a pregati cat mai multe deserturi savuroase.
Pentru aceasta reteta delicioasa, m-am inspirat de la Simona, pe care o felicit pentru bunatatile pe care le pregateste si ni le impartaseste!
reteta pentru picnic
Speli tijele de rubarba, le cureti si le tai in bucati de 1,5- 2 cm. Capsunile spalate, le tai in sferturi sau mai mici. Amesteci fructele, adaugi zaharul si le lasi deoparte 20-30 minute, ca sa-si lase putin sucul.
Biscuitii digestivi ii maruntesti si ii pui intr-un vas termorezistent uns cu unt. Peste biscuiti, pui in strat uniform, fructele.
Pentru crusta, amesteci faina cu zaharul, apoi adaugi untul rece taiat cubulete, si amesteci pana cand aluatul capata o textura nisipoasa. Presari aluatul peste fructe si dai vasul la cuptorul incins, la 175-180 grade C, pentru 35-40 minute sau pana cand se rumeneste frumos.
1
S-a simtit putin zaharul in crusta de deaspura, deoarece zaharul brun este mai mare. Cred ca ar fi mai bine, daca l-ati macina.