Chec umed cu rahat ( de post )

de Rita Ilies in Prajituri, 27 Mar 2015 | 8808 vizualizari

 

Deși religia mea permite consumul ouălor și lactatelor în post, m-am gândit să vă aduc un chec delicios ideal pentru voi, cei care țineți postul Paștelui Ortodox.

Indiferent că sunt preparate cu ouă și lapte sau doar cu făină și apă, prefer checurile umede. Dacă au și fructe sau rahat în interior, sunt și mai fericită!

Checul de azi e colorat și parcă atrage primăvara. Nu-i așa? :)

 

INGREDIENTE

  • două căni cu făină
  • o camă cu apă minerală
  • o cană cu zahăr
  • o jumătate de cană cu ulei
  • o păstaie de vanilie
  • o lingură cu pudră de anason
  • o linguriță cu praf de copt
  • două linguri cu cacao
  • 300 g rahat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu rahat ( de post ):

Am mixat zahărul împreună cu uleiul până când acesta s-a dizolvat. Am adăugat apa minerală. Făina împreună cu praful de copt și pudra de anason le-am cernut peste. Am mixat în continuare până când am obținut o compoziție cremoasă pe care am parfumat-o cu miezul unei păstăi de vanilie. Am scos un sfert din compoziția obținută și am omogenizat-o împreună cu cacaoa.

Într-o tavă din silicon am alternat jumătate din compoziția de chec cu vanilie, rahat tăiat cuburi și compoziția de chec cu cacao. În cuptorul preîncălzit am copt checul la 110 grade, în ultimele 5 minute mărind temperatura la 180.

Faceți testul cu scobitoarea după aproximativ o oră după ce ați introdus checul în cuptor. Am obținut un chec de peste 1,5 kg pe care l-am început fără a aștepta să se răcească prea mult. :) Cu greu am reușit să-l tai fiind fierbinte, dar pofta a fost mare. Are o crustă crocantă și interior sfărâmicios. E un deliciu! Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pont1: Puteți înlocui rahatul cu fructe proaspete sau confiate, cu sâmburi de nucă, alune, arahide.

2

Pont2: În loc de anason puteți încerca aroma de scorțișoară, coajă de citrice, sau puteți rămâne doar la aroma păstăii de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu rahat ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec zebra de post