Prajitura cu nuca de cocos

de diana_k in Prajituri, 24 Feb 2012 | 5832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat de piscot
  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 50ml ulei
  • 8 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • pt blat de bezea
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 150g nuca de cocos
  • 2 linguri de faina
  • pt crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri faina
  • 150g zahar
  • 700ml lapte
  • 200g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sirop
  • 250 ml apa
  • zahar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

pt primul blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine, adaugam zaharul treptat, cand s-a topit punem galbenusurile, apoi uleiul si la urma incorporam faina si praful de copt, amestecand usor cu lingura. Coacem blatul in cuptorul bine incins.

pt bezea:

Mixam albusurile, adaugam treptat zaharul si cand s-a topit punem faina si nuca de cocos, amestecam usor cu lingura, il turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul incins la foc mare pt 10 minute, apoi micsoram focul si il lasam blatul sa se rumeneasca frumos la foc mic.

pt crema :

Galbenusurile le frecam bine cu faina, zahar si jumatate de pahar de lapte. Trecem compozitia prin sita pt a inlatura cocoloasele, punem restul de lapte si dam crema pe foc. Amestecam incontinuu la foc mic si avem grija sa nu se prinda de fund, se arde foarte repede. Cand s-a ingrosat bine se adauga si zaharul vanilat. Lasam crema sa se raceasca si apoi o mixam bine cu untul.

Blatul de piscot se taie in doua in doua pe orizontala si se insiropeaza. O foaie se unge cu 1/3 din crema, se aseaza usor blatul de bezea, se unge cu 1/3 din crema, se pune celalalt blat apoi se unge cu restul de crema si se presara cu nuca cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

diana_k 1

25.02.2012, 21:41

Ruxy, Dia..multumesc mult

Aurelia 07_07 1

27.02.2012, 08:06

Bine mai arata este cineva acasa?

VERONICA2607 1

09.03.2012, 18:44

yamiiiiiiiiiii..vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rotite cu nuca de cocos