Prajitura Alba ca Zapada

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 1 Feb 2010 | 26912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul pentru foi:
  • 3 oua 
  • 100 g zahar pudra
  • 6 linguri ulei 
  • 3 linguri lapte 
  • 1 lingurita rasa praf de copt 
  • sare 
  • 450 g faina
  • Crema
  • 500 ml lapte 
  • 2 linguri cu varf faina 
  • 250 g unt
  • 275 g zahar pudra 
  • 1 lamaie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

-mixam ouale + zahar + ulei + lapte-apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt
-aluatul framnatat se imparte in 3 bucati
-se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu ulei
-foile se coc cam 10 minute la foc mic,fiecare

 

-mixam bine untul + zahar
-se amesteca intr-o craticioara faina + laptele, cu grija sa nu aiba cocoloase
- se amesteca continuu sa nu se prinda, dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute
-se lasa crema la racit
-se freaca untul sau maragrina cu zaharul
-peste untul amestecat cu zahar se pune coaja rasa de lamaie + sucul si apoi incorporam faina cu lapte (de mai sus) care trebuie sa fie rece, nici macar caldut ca riscam sa se taie crema
-ungem prima foaie cu crema-punem a doua foaie, apoi restul de crema, urmeaza a treia foaie
-asezam ceva greutate pe prajitura si o dam la frigider.E indicat ca prajitura sa stea o noapte la frigider sau 1 zi sa se inmoaie.
Nu am poze pas cu pas pentru ca am pregatit-o pentru ziua mea si era ora 1,deci nu mai aveam pofta de poze!este fff buna!!!sa nu va speriati cand vedeti foile asa de tari pentru ca dupa o noapte sunt perfecte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Pasiune pentru bucatarie 1

01.02.2010, 23:47

eu nu am mai facut prajituri cu foi pe dosul tavii,dar de ziua mea m-am pus pe treaba pentru ca vroiam cv mai consistent sa duc la colegi

elena1988 1

08.03.2011, 11:05

adry88 1

07.07.2011, 11:01

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Musuroi de cartita''