Stiţi cum este când ai vrea ceva bun, dar, în acelaşi timp, nu prea ai chef să te complici?
Cam aşa a fost şi la mine azi.
Cum mama poftise la nişte cornuleţe, am zis, cornuleţe să fie!
Mai aveam nişte osânză la congelator, aşa că am combinat-o cu unt, rezultatul fiind nişte cornuleţe foarte fragede.
Pentru umplutura, eu am folosit gem de vişine şi caise. Puteţi însă să puneţi umplutura care vă este pe plac.
Faina am amestecat-o cu sarea, untul si osânza. A rezultat o compozitie nisipoasa. Am adaugat restul ingredientelor, mai putin gemul.
Am framântat pâna ce am obtinut o coca omogena. Daca e nevoie, mai adaugati faina sau iaurt.
Am acoperit coca cu o folie si am lasat-o o ora la frigider.
Am scos coca de la rece, am întins o foaie de circa 0.5 cm grosime, am taiat patrate, am pus umplutura si le-am rulat.
Am asezat cornuletele în tava cu hârtie de copt, am pus tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 20 de minute.
Dupa ce s-au racorit putin, le-am pudrat cu zahar.
Se pastreaza fragede zile la rând. Stiu asta pentru ca le-am mai pregatit, dar n-am facut poze.
S-aveţi poftă !!!