Pasca cu branza si smantana

de Catalina L in Dulciuri, 15 Mai 2016 | 3461 vizualizari

 

Astazi catolicii sarbatoresc Rusaliile.
Rusaliile (din latină rosalia) (cunoscute și drept Pogorârea (coborârea) Sfântului Duh (Sfântului Spirit)) reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paști. De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret. 
Lunea Rusaliilor este zi nelucrătoare în România, Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Luxemburg, Țările de Jos, în unele cantoane din Elveția, Madagascar, Norvegia,Portugalia, Senegal, Ungaria, Togo. În Suedia nu mai este zi nelucrătoare din 2006, an în care la 6 iunie (sărbătoare națională suedeză) a devenit zi nelucrătoare.
Va propun cu aceasta ocazie o reteta noua de pască: cu aluat briosat de pirojki si cu o umplutura cremoasa din branza, smantana si unt. O voi reface cu siguranta.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 250 g de faina
  • 8 cl de lapte caldut
  • 1/2 plic de drojdie uscata
  • 1/2 lingura de zahar
  • ½ lingurita de sare
  • 1 ou
  • 50 g unt moale

Pentru umplutura:

  • 700 g branza cremoasa de vaci
  • 200 g smantana
  • 100 g unt moale
  • 2 oua
  • 250 g zahar
  • 150 g faina
  • vanille
  • coaja de la o lamaie
  • 75 g stafide, cirese confiate

1 galbenus de ou

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si smantana:

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul.

Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.

Intr-un bol se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele.

Se amestecă bine până când untul este complet încorporat.

Se adauga drojdia, oul si treptat laptele caldut.

Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute).

Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald aproximativ 2-3 ore.

Se prepara umplutura: Se freaca branza cu zaharul si untul. Adaugam ouale intregi, coaja de lamaie, smantana, faina, vanilia si amestecam bine.

La urma punem stafidele si cateve cirese confiate taiate in 2.

Se framanta un plic aluatul pentru a-l degaza.

Intindem aluatul într-o foaie subtire si-l punem intr-o forma unsa. Se varsa deasupra compozitia de branza si se unge cu galbenusul batut.

Deasupra se poate decora cu resturi de aluat, cu stafide si fructe confiate.

Dati la cuptor la 180°C pentru 45-50 de minute- verificati cu o scobitoare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Pasca fara aluat cu ciocolata