Pasca cu branza si smantana

de Catalina L in Dulciuri, 15 Mai 2016 | 3303 vizualizari

 

Astazi catolicii sarbatoresc Rusaliile.
Rusaliile (din latină rosalia) (cunoscute și drept Pogorârea (coborârea) Sfântului Duh (Sfântului Spirit)) reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paști. De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret. 
Lunea Rusaliilor este zi nelucrătoare în România, Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Luxemburg, Țările de Jos, în unele cantoane din Elveția, Madagascar, Norvegia,Portugalia, Senegal, Ungaria, Togo. În Suedia nu mai este zi nelucrătoare din 2006, an în care la 6 iunie (sărbătoare națională suedeză) a devenit zi nelucrătoare.
Va propun cu aceasta ocazie o reteta noua de pască: cu aluat briosat de pirojki si cu o umplutura cremoasa din branza, smantana si unt. O voi reface cu siguranta.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 250 g de faina
  • 8 cl de lapte caldut
  • 1/2 plic de drojdie uscata
  • 1/2 lingura de zahar
  • ½ lingurita de sare
  • 1 ou
  • 50 g unt moale

Pentru umplutura:

  • 700 g branza cremoasa de vaci
  • 200 g smantana
  • 100 g unt moale
  • 2 oua
  • 250 g zahar
  • 150 g faina
  • vanille
  • coaja de la o lamaie
  • 75 g stafide, cirese confiate

1 galbenus de ou

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si smantana:

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul.

Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.

Intr-un bol se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele.

Se amestecă bine până când untul este complet încorporat.

Se adauga drojdia, oul si treptat laptele caldut.

Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute).

Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald aproximativ 2-3 ore.

Se prepara umplutura: Se freaca branza cu zaharul si untul. Adaugam ouale intregi, coaja de lamaie, smantana, faina, vanilia si amestecam bine.

La urma punem stafidele si cateve cirese confiate taiate in 2.

Se framanta un plic aluatul pentru a-l degaza.

Intindem aluatul într-o foaie subtire si-l punem intr-o forma unsa. Se varsa deasupra compozitia de branza si se unge cu galbenusul batut.

Deasupra se poate decora cu resturi de aluat, cu stafide si fructe confiate.

Dati la cuptor la 180°C pentru 45-50 de minute- verificati cu o scobitoare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza si smantana