Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

de Bucataras in Dulciuri, 31 Mai 2020 | 3179 vizualizari

 

Ador tartele cu fructe, in special cu capsuni. Noutatea retetei de azi consta in faptul ca am inlocuit parte din faina alba din compozitie cu faina de migdale, iar cantitatea de zahar am redus-o la jumatate fata de reteta initiala. 

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahar brun
  • 4 linguri de faina de migdale
  • 4 linguri faina alba
  • 2 lingura smantana
  • esenta de rom/migdale
  • unt pt uns vasul
  • 400 g capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsuni si faina de migdale:

Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de migdale. 

Bate albusurile spuma cu un praf de sare.  

Incorporeaza treptat albusurile batute spuma, apoi cele 4 linguri de faina alba in ploaie, amestecand usor, pentru ca aluatul sa ramana pufos.

Unge tava pentru tarta cu unt si toarna compozitia in ea. Aranjeaza bucatile de capsuni deasupra si da tava la cuptor, 40 minute la 160 grade. 

Tarta cu capsuni e gata! Las-o la racit, apoi pudreaza cu zahar. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni si faina de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni