Desert cornulete cu rahat

de Catalina L in Dulciuri, 14 Dec 2018 | 3848 vizualizari

 

 "reteta romaneasca"
Astazi va invit la cornulețe ! Cui nu plac ? Le-am facut cu rahat, o bunatate , se topesc in gura.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/cornulete-cu-rahat.html

 

INGREDIENTE

Aluat dulce: pentru 40-50 bucati

  • 250 g +50 g de faina
  • 100 g de zahar
  • 125 g de unt moale taiat bucatele
  • 1 ou
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 plic de praf de copt

Garnitura:

  • 200 g de rahat taiat bucatele sau gem, magiun, ciocolata etc.
  • zahar pudra pentru decorat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

Intr-un castron frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat.

Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.

Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat. Adaugati un pic de faina daca trebuie (maximum 50 g).

Inveliti bula de aluat in film alimentar si dati la rece 1 ora.

Scoateti aluatul, si-l l intindeti cu sucitorul pe un plan farinat.

Taiati triunghiuri sau patrate. Puneti in centrul fiecarei bucati de aluat  rahatul taiat si formati cornuletele.

Puneti-le pe 2 placi acuperite cu hartie de copt si dati-le la cuptorul incalzit la 180°C timp de 15 minute.
Decorati-le apoi cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]