Aluat:
Umplutura
Intr-un castron mixam untul, branza, zaharul, sarea si galbenusul. Cernem faina si framantam un aluat elastic. Strangem aluatul intr-o bila, o invelim in folie de plastic si o dam la rece pentru cel putin 1 ora. Impartim aluatul in 4 parti egale.
Intindem fiecare parte, pe rand pe un blat de lemn usor infainat, sub forma de cerc.
Batem albusul cu apa si ungem aluatul bine.
Amestecam intr-un castron nucile, zaharul si scortisoara.
Presaram peste aluat, lasand mijlocul liber. Cu dosul lingurii presam usor umplutura sa adere mai bine la aluat. Cu un cutit special sau cu unul bine ascutit impartim aluatul mai intai in 4, apoi fiecare parte in alte 4 parti, obtinand astfel 16 triunghiuri. Rulam fiecare triunghi de la baza spre varf, formand cornulete.
Asezam cornuletele intr-o tava, pe hartie de copt (vom obtine 2 tavi mari, de cuptor). Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumenesc.
Scoatem tava si lasam cornuletele sa se racoreasca, apoi le tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie.