Nu va e dor de aromele si culorile toamnei? Eu la asta ma duc cu gandul cand musc din strudelul meu cu dovleac si nuci, abia scos din cuptor, cu nuci prajite crantanind in dinti si cu aroma de scortisoara...Minunat!
Cantitatile pe care le-am trecut la ingrediente sunt orientative. Poti adauga putin mai mult dovleac, daca preferi asa, sau poti pune mai putin zahar, depinde cat de dulce iti place strudelul. La fel si scortisoara, pui mai multa sau mai putina, depinde cat de aromata vrei sa-ti iasa compozitia. Nucile, la fel, dupa preferinta!
Pentru ca am avut dovleac congelat, l-am scurs bine inainte de a-l folosi.
Am calit dovleacul intr-un vas Zepter. Nu am adaugat deloc unt sau ulei.
Am incins vasul cu capacul pe el, iar cand acul indicator a ajuns in zona verde a capacului am adaugat dovleacul si zaharul. Am oprit focul iar dovleacul s-a calit in continuare.
Intre timp am prajit miezul de nuca in cuptor. Am adaugat nuca in compozitia de strudel, apoi esenta de rom si 2 lingurite de scortisoara.
Am lasat dovleacul sa se raceasca putin.
Foaia de aluat am taiat-o sub forma de dreptunghiuri. Am crestat aluatul din loc in loc, pe fiecare dreptunghi format.
Am pus umplutura pe partea necrestata a dreptunghiului si am acoperit-o cu cealalta. Marginile le-am presat usor, pentru a nu lasa dovleacul sa curga.
Am asezat strudelele intr-o tava.
Am uns cu galbenus fiecare strudel format si am pus tava in cuptorul incins la 220 grade, cam 20 minute.
Daca vi se pare ca nu sunt suficient de coapte strudelele mai lasati-le putin, pana se rumenesc.
Am scos strudelele din cuptor pe un platou, am imprastiat deasupra un praf de scortisoara si cateva bucati de nuci.
Va poftesc sa le gustati!