Desert clatite tricolore

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Dec 2019 | 3445 vizualizari

 

Am vrut sa marchez aceasta zi cu ceva simbolic, tricolorul nostru romanesc, atunci mi-a venit ideea sa fac ceva simplu si rapid, adica niste clatite colorate. La multi ani, romanasilor !

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 150 g faina
  • lapte si apa minerala in proportii egale, cat sa subtieze aluatul de clatite ( aici n-am cantitate, am ochiometru )
  • 2 lingurite de ulei
  • coloranti alimentari, rosu, galben si albastru
  • Umplutura
  • lapte condensat caramel de la DeLatte
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite tricolore:

Pregatim aluatul de clatite astfel : Intr-un bol amestecam cele 2 oua cu un praf de sare, adaugam faina cernuta, apoi diluam compozitia cu lapte si apa minerala in proportii egale, n-am masurat cantitate de apa si lapte, am pus-o ochiometric. Omogenizam totul si incorporam si 2 lingurite de ulei. Impartim cantitatea de aluat  in 3 parti egale, apoi le coloram in cele 3 culori, rosu, galben si albastru. Punem tigaia pentru clatite la incins, adaugam putin ulei si apoi punem clatitele la copt. Mi-au iesit cate 2 caltite din fiecare culoare si cate o steluta clatita. Le-am umplut cu lapte condensat caramel. Pe langa faptul ca sunt delicioase au si o semnificatie cu onoarea zilei de azi, ziua tuturor romanilor, ziua noastra. La multi ani !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite tricolore" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
MADELEINE CU LAMAIE