Un deliciu, o prajitura de ciocolata usor umeda cu gust intens de unt de arahide by Laura Adamache....mi-a placut enorm!
Crema de unt de arahide:
Untul se topeste si-n el se topeste si ciocolata, se adauga zaharul se se mai tine totuldoua minute la foc mic, lasa apoi la racit cateva minute bune( 6).
Se adauga ouale si se amesteca bine dupa fiecare.
Ingredientele uscate: faina, cacaoa, praful de sare, cel de copt si bicarbonatul se amestecasi se dau prin sita, se adauga in crema de ciocolata si se omogenizeaza, iar la sfarsit se pune si vanilia.
Punem aluatul in forma de copt( 20 sau 22 cm) tapetata cu foaie pergament.
Crema de arahide:
Se topeste untul, se raceste si in el se adauga untul de arahide si zaharul, apoi se mixeaza pana la omogenizare, veti obtine o crema densa pe care o veti pune din loc in loc cu lingura in crema de ciocolata. Eu am ales varianta sa nu mixez untul de arahide si sa-l pun direct in forma mai lichida, peste aluatul din tava, apoi am amestecat usor cu o lingura.
Am copt prajitura 30 de minute la 170 de grade....apoi am racit-o usor si ne-am bucurat de ea inca calda...