Desert chec cu nuci si portocala

de Rahela Velicu in Dulciuri, 27 Dec 2019 | 4813 vizualizari

 

Un chec delicios si extrem de aromat. "Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 3 linguri de apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura de coaja de portocala razuita
  • 2 linguri de zeama de portocla
  • 1 plic de praf de copt
  • 100 g nuca zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu nuci si portocala:

 Mixam albusurile cu zaharul. Adaugam galbenusurile si apa fierbinte si incorporam cu o spatula.

 Adaugam faina toata odata si praful de copt si incorporam.

 Impartim compozitia de chec in 2 boluri. Intr-un bol adaugam cacao, iar in celalalt adaugam coaja si zeama de la portocala.

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt, punem compozitia cu cacao, apoi pe cea cu portocala.

 Presaram nuca deasupra si coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Presaram zahar pudra si lasam la racit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu nuci si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine a la MARY