Desert chec cu banane si ciocolata

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 29 Ian 2018 | 7164 vizualizari

 

Aveti banane foarte coapte si nu mai vine sa le mancati? Iata solutia!

 

INGREDIENTE

  • 3 banane mari
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 400 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 200 g ciocolată
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu banane si ciocolata:

Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Ne pregătim toate ingredientele.

Tocăm mărunt cele două tablete de ciocolată. Eu am preferat o ciocolată neagră, dar merge orice ciocolată vă este pe plac vouă. Curățăm bananele și le zdrobim cu ajutorul unei furculițe.

Cernem făina cu praful de copt și bicarbonatul.

Batem spumă gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm laptele călduț în care am topit untul. Adăugăm bananele zdrobite și amestecul cu făina cernută. Adăugăm albușurile bătute cu un praf de sare și amestecăm ușor cu o lingură.

Împărțim compoziția în două tăvi de chec tapetate cu hârtie de copt. Presărăm ciocolata, apoi cu o furculiță amestecăm ușor.

Se dă la cuptor pentru 35-40 minute. De preferat a se servi după ce se va răci.
Eu nu am avut răbdare și am facut pozele când încă era cald, de frică să nu se mănânce repede tot!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone