Aveti banane foarte coapte si nu mai vine sa le mancati? Iata solutia!
Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Ne pregătim toate ingredientele.
Tocăm mărunt cele două tablete de ciocolată. Eu am preferat o ciocolată neagră, dar merge orice ciocolată vă este pe plac vouă. Curățăm bananele și le zdrobim cu ajutorul unei furculițe.
Cernem făina cu praful de copt și bicarbonatul.
Batem spumă gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm laptele călduț în care am topit untul. Adăugăm bananele zdrobite și amestecul cu făina cernută. Adăugăm albușurile bătute cu un praf de sare și amestecăm ușor cu o lingură.
Împărțim compoziția în două tăvi de chec tapetate cu hârtie de copt. Presărăm ciocolata, apoi cu o furculiță amestecăm ușor.
Se dă la cuptor pentru 35-40 minute. De preferat a se servi după ce se va răci.
Eu nu am avut răbdare și am facut pozele când încă era cald, de frică să nu se mănânce repede tot!