Prajitura deosebita cu foi si nuca

de diana_k in Prajituri, 24 Oct 2012 | 29623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • reteta este pentru o tava mare de 38cm/28cm
  • aluat
  • 250g margarina rama
  • 4 galbenusuri
  • 600g faina
  • 1 praf de copt
  • 100g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 400g gem acrisor de prune, visine..
  • bezea
  • 6 albusuri
  • 150g zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura deosebita cu foi si nuca:

Pregatim aluatul astfel: frecam faina cu untul moale, adaugam zaharul, galbenusurile si praful de copt. Framantam bine si impartim aluatul in trei bile, una o framantam cu cacao, celelalte le lasam asa si le dam la rece o ora.

In tava mare de la aragaz tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt asamblam prajitura pentru copt astfel: intindem o foaie alba, o ungem cu gem, asezam foaia cu cacao, peste ea intindem bezeaua si  radem cea de a treia bila de aluat simplu.

Dam prajitura la cuptor pentru 40 de minute pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoare.

Se glazureaza glazeaza prajitura cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura deosebita cu foi si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro, reteta de la mama mea