Prajitura deosebita cu foi si nuca

de diana_k in Prajituri, 24 Oct 2012 | 30239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • reteta este pentru o tava mare de 38cm/28cm
  • aluat
  • 250g margarina rama
  • 4 galbenusuri
  • 600g faina
  • 1 praf de copt
  • 100g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 400g gem acrisor de prune, visine..
  • bezea
  • 6 albusuri
  • 150g zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura deosebita cu foi si nuca:

Pregatim aluatul astfel: frecam faina cu untul moale, adaugam zaharul, galbenusurile si praful de copt. Framantam bine si impartim aluatul in trei bile, una o framantam cu cacao, celelalte le lasam asa si le dam la rece o ora.

In tava mare de la aragaz tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt asamblam prajitura pentru copt astfel: intindem o foaie alba, o ungem cu gem, asezam foaia cu cacao, peste ea intindem bezeaua si  radem cea de a treia bila de aluat simplu.

Dam prajitura la cuptor pentru 40 de minute pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoare.

Se glazureaza glazeaza prajitura cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura deosebita cu foi si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura intoarsa