Melci cu nuca si mac

de MIUTA in Prajituri, 16 Feb 2011 | 29330 vizualizari

 

Ieri am vazut reteta lui Miremirc de "Cuib de viespi" si am murit de pofta.Mi-am amintit ca si eu fac ceva asemanator doar ca ai mei sunt de melc nu de viespi.Deabia am asteptat sa ma trezesc astazi si m-am pus pe framantat.Imi vine sa rad cand ma gandesc ca in loc sa dau jos kilogramele ma straduiesc sa pun cateva.Dar ma consolez cu vorba aia "mananca si bea pana poti".O fi buna vorba,o fi rea nu stiu dar stiu ca melcisorii mei sunt deliciosi,buni de se topesc in gura si nu te mai saturi sa-i mananci.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un cub drojdie(25g)
  • 3 plicuri vanilie
  • o lingura zahar
  • 50 g unt si 50 g ulei caldute
  • 3 galbenusuri
  • 200ml lapte caldut
  • o lingura coaja de lamaie

CREMA

  • 200 g unt
  • 100g zahar
  • 2 plicuri vanile
  • nuca macinata
  • mac

SIROP

  • 250 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 0 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca si mac:

Se face o maia din 100 ml lapte,un cub de drojdie,o lingura zahar si faina.

Se lasa 15 minute la dospit.

Cand e gata dospita maiaua se pune in ea galbenusurile,vanilia,coaja de lamaie,faina si se framanta cu restul de 100 ml lapte caldut

.La sfarsit se adauga untul topit in ulei si se framanta inca 5 minute.

Se lasa la crescut cca.30 minute.

Cand aluatul este bine dospit se imparte in 5 parti.

Se intinde din fiecare parte cate o foaie

.Foaia se unge cu unt(200g) amestecat cu zaharul(100g) si zaharul vanilat.

Se presara deasupra nuca macinata sau mac.

Se ruleaza foaia si se taie bucati de 4-5 cm.

Se aseaza lipite intr-o tava in care am pus o foaie de copt.

Se lasa inca 20 minute la crescut.

Se pun la cuptor la foc potrivit.

Cu 10 minute inainte sa fie coapte se scoate tava din cuptor si pe fiecare melc se pune cu lingura siropul preparat din lapte(250ml),zahar(200g) si o esenta de vanilie.

Se baga la cuptor inca 10-15 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

MIUTA 1

08.10.2012, 12:48

Ma bucur tare mult Raluca ca iti plac.I-am vazut pe facebook si arata tare bine!Pupici!

Seliiiii 1

19.11.2014, 23:12

Buna... Numele meu este Selena si am 12 ani. Astazi am facut reteta ta, deoarece mama era plecata si tata era la servici si eu aveam "pofta de ceva dulce" , asa ca am cautat pe internet mai multe retete, insa a ta mi.a placut cel mai mult si mi s.a parut simpla. Apropo sa stii ca mi.a iesit f buna, doar ca nu am avut un aluat foarte mare asa ca la inpartirea in 5 nu mi.au iesit prea mari si ruladele, la fel, erau destul de mici si nu le.am mai taiat ca sa fac melcisorii pentru ca erau minusculi ) asa ca i.am lasat ca pe niste cozonaci... 5 cozonacei micuti... Important e ca le.a placut tuturor si toti m.au laudat ... Tata a spus ca deja ma pot marita ... Multumesc! :*

MIUTA 1

22.11.2014, 00:53

Puiule mic si harnic ce ma bucur!!!
Sa sti ca si eu cand aveam anii tai faceam la fel!Nu merita ingeras sa te mariti mai bine inveti sa faci multe prajituri si cand esti mare iti deschizi propria ta cofetarie!!!
Pupici ingeras si deabia astept sa-mi povestesti ce bunatati ai mai facut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krista