Deoarece aveam niște banane foarte coapte, m-am gândit că ar fi păcat să le aruncăm și-am pregătit un desert rapid și delicios.
A fost suficient de dulce cu doar 30g zahăr brut și 100g ciocolată amăruie. Dacă voi preferați deserturile mai dulci, mai puteți adăuga zahăr.
Amesteci într-un bol: făina, zahărul măcinat, sare, praf de copt și bicarbonat.
În alt bol amesteci: banana pasată, iaurtul (la temperatura camerei), oul bătut usor, untul topit și răcorit și esența de vanilie.
Torni ingredientele solide peste amestecul lichid și omogenizezi, apoi adaugi alunele tocate și picăturile de ciocolată și omogenizezi bine compoziția și o torni în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt pe margini.
Presari deasupra câteva picături de ciocolată și bucățele de alune.Coci în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 55-60 minute.
Când este gata, o scoți și o lași să se răcească pe un grătar.O feliezi rece.