Cozonac fara framantare

de Bucataras Medi in Dulciuri, 4 Aug 2016 | 9554 vizualizari

 

Aveti pofta de cozonac dar va ganditi ca este dificil procesul de framantare,ei bine va recomand aceasta reteta pe care am preluat.o de la Rocsy Ciobanu http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2015/12/cozonac-fara-framantare.html si pentru care ii multumesc.

Eu l-am confectionat de doua ori(o data la taierea porcului si mai apoi de Craciun).

Si se pare ca a avut succes....hihihi..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 14 g drojdie uscata
  • 110 g unt
  • 330 ml lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura
  • 400 g fineti
  • 20 bucati rahat diverse culori
  • Mai avem nevoie 1 ou pentru uns
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac fara framantare:

Cernem faina si o punem intr-un bol. Facem in mijlocul fainii o gropita ,sfaramam drojdia si o punem in mijlocul acesteia. Incalzim 3-4 linguri de lapte si il turnam peste drojdie. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit ,la cald ,circa 15-20 min. Adaugam rand pe rand ,ouale,galbenusurile,zaharul,coaja rasa de lamaie si amestecam folosind o lingura. Adaugam praful de sare ,untul topit si apoi racit,laptele caldut si esenta de rom si amestecam ,de data aceata cu mana, pana se incorporeza bine ingredientele.
Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit,la loc cald,pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a dospit il scoatem pe masa de lucru, pe care o ungem cu ulei, si il impartim in 4 bucati. Intindem cu ajutorul sucitorului fiecare bucata de aluat in parte ,in forma dreptunghiulara.
Ungem fiecare dreptunghi in parte cu cate un sfert din cantitatea de crema fineti.
Deasupra cremei punem pe fiecare dreptunghi de aluat cate un sfert de rahat taiat cubulete. Rulam fiecare bucata de aluat in parte.
Impletim doua cate doua rulourile ,rezultand doi cozonacei.
Tapetam tavile de copt cu hartie de copt si asezam in fiecare tava cate un cozonac.
Lasam cozonacii in tava la crescut,acoperiti cu un prosop de bucatarie,la cald,circa 20 min. Dam la cuptor,incins in prealabil,si tinem circa 30 min. la 180 grade.
Scoatem tavile cu cozonaci din cuptor si ii ungem cu oul batut bine.
Dam din nou la cuptor si mai lasam circa 10-15 min pana cand cozonacii sunt frumos rumeniti si bine facuti(facem testul scobitorii).
Scoatem din cuptor ,acoprim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca. Scoatem din tava ,feliem si.....pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac fara framantare sau cu framantare redusa