Cremsnit

de Criss in Dulciuri, 4 Dec 2013 | 13523 vizualizari

 

Cremsnitul dupa parerea mea e una din cele mai bune prajituri, mai ales daca faceti si foile acasa. Sigur ca e mult mai comod sa cumparam foile din magazin, uneori mai cumpar si eu, dar acum am preferat sa fac foile mamei mele. Reteta integrala a prajiturii e din caietul mamei.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 7 linguri faina
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 2 linguri smantana

+ 7 linguri faina si 2 linguri untura

Crema:

  • 3 oua
  • 1 plic praf budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 10 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Foi:

Mai intai se amesteca intr-un castron 7 linguri faina cu 2 linguri untura. Se poate amesteca si cu mana sau mai bine cu o lingura.

Din faina, ou+galbenus, smantana se face un aluat elastic si nelipicios care se intinde intr-o foaie dreptunghiulara. Se ungea deasupra cu amestecul de faina si untura. Se ruleaza, se pune in frigider minim 30 minute, dupa care se imparte in doua bucati egale, care se intind in foi dreptunghiulare si se coc pe dosul unei tavi. Pentru ca foiatajul e sfaramicios, cel mai bine e ca foaia de deasupra sa fie trasata usor cu cutitul si portionata in patrate inainde de coacere. Astfel prajitura se va putea taia mai frumos.

Crema.

Ouale se separa si albusurile se bat spuma.

Din restul ingredientelor se fierbe o budinca in care se inglobeaza la final albusurile batute spuma. Se pune toata crema pente prima foaie si deasupra se pune foaia portionata. Se pune prajitura in frigider minim 2 ore dupa care se pudreaza cu zahar si se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit american