Astazi am avut pofta de un curry de pui….mai altfel ca sa spunem asa si am facut acest curry din pulpe de pui la care am adaugat seminte de in si nuca de cocos.Pot spune ca a iesit DELICIOS!!
Am folosit:
Pulpele de pui le-am taiat cubulete de aproximativ 2 cm,le-am marinat apoi cu curry,chilly,putina scortisoara macinata,ienibahar macinat,sos de soia si le-am lasat cam 35-40 min in aceasta marinata.Am curatat apoi o ceapa medie,3 catei de usturoi,le-am tocat marunt.Am incins o cratita cu foarte putin ulei de masline,am pus apoi ceapa si usturoiul si o mana de seminte de in si una de nuca de cocos.Am lasat totul la foc potrivit pana cand ceapa a devenit usor translucida,apoi am pus pulpele cu tot cu marinata,am amestecat si le-am lasat cam 5 minute la calit apoi am pus laptele de cocos si am lasat mancarica sa fiarba la foc foarte mic.Cand pulpele au fost fierte am pus intr-o canuta de cafea o lingurita cu varf de amidon si apa cat sa acopere amidonul,am amestecat pana cand amidonul s-a dizolvat si am turnat apoi peste mancarica care fierbea.In 2 minute curry-ul s-a ingrosat atat cat vroiam si am stins focul.
Am servit aceast delicios curry cu garnitura de orez basmati (1 masura orez,2 masuri apa,sare si 2 cuisoare -se fierb cam 12 minute) si o salata de castraveti cu ulei de masline,iaurt si 1 catel de usturoi tocat marunt. O bunatate credeti-ma !
Pofta mare!