Un prim curcan cu o umplutura poate prea simpla pentru unii...dar foarte bun si ajunge la mai multe mese...
Am decongelat curcanul ,l-am spalat bine pe interior si exterior.
2 mere le-am curatat de coaja si le-am introdus in curcan, alaturi de cateva felii de telina si o ceapa mica curatata.
Separat intr-un bol am preparat un sos din: jumatate pahar vin rosu, 2 lg ierburi de provence, 1lg boia iute, sare, piper, 3 Lg de ulei de masline....aici nu stiu sigur, dar cred ca sotul a pus si oregano caci e mare fan.
Am introdus curcanul intr-o punga pentru gatit la cuptor ( se gasesc si pungi mai mari si fara condimente ) si acolo am pus sosul . Am uns tot curcanul cu sos. Cand e gata uns se strange si punga .
Am pus intr-o tava curcanul si, inainte de a introduce la cuptor am intepat din loc in loc punga in care era curcanul.
A durat ceva pana a fost gata curcanul, cam 2 ore la foc potrivit, dar a meritat intai din cauza aromei si apoi, cand s-a racit, si a gustului.