Rulada de curcan la cuptor

de laura_n in Curcan, 25 Ian 2013 | 12428 vizualizari

 

Poate fi servita ca si friptura sau ca si aperitiv ;)
Am vazut la Paula si mi-a prins tare bine ideea ;)

 

INGREDIENTE

  • un piept intreg de curcan
  • oregano\
  • boabe coriandru
  • boabe mustar
  • sare
  • 1 paharut vin alb
  • 2 lgte miere
  • sos de soia
  • boia
  • ulei masline
  • zeama lamaie
  • cativa catei usturoi
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan la cuptor:

Pieptul de curcan se spala si se curata de piele. Se taie in doua pe orizontala si apoi fiecare bucata inca o data transversal , obtinand astfel doua fasii mari pentru doua rulade.

Intr-un vas de sticla, turnam vinul, cateva linguri de ulei masline, zeama de lamaie, oregano, boabe de coriandru si mustar si usturoiul taiat. Amestecam totul si punem carnea la macerat in acest sos, pentru vreo cateva ore.

Dupa ce a stat o perioada in acest sos, scoatem bucatile de carne si le condimentam cu sare si le rulam pe fiecare. legam cu snur ruladele si le punem intr-o forma de sticla termorezistenta. turnam sosul ramas in forma si adaugam si putina apa.

Separat, formam un alt sos din soia si miere, condimentele de mai sus si boia. Ungem fiecare rulada cu acest sos lipicios si presaram cateva boabe de coriandru. 

Coacem ruladele la foc mediu cam o ora si jumatate, avand grija sa le "imbaiem" regulat cu sosul din tava.

Dupa ce s-au copt, se scot si sa lasa la racit. Se portioneaza in momentul servirii.

Se pot servi cu piure de cartofi si sos de soia si galbiori. O nebunie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de curcan