Rulada de curcan la cuptor

de laura_n in Curcan, 25 Ian 2013 | 12222 vizualizari

 

Poate fi servita ca si friptura sau ca si aperitiv ;)
Am vazut la Paula si mi-a prins tare bine ideea ;)

 

INGREDIENTE

  • un piept intreg de curcan
  • oregano\
  • boabe coriandru
  • boabe mustar
  • sare
  • 1 paharut vin alb
  • 2 lgte miere
  • sos de soia
  • boia
  • ulei masline
  • zeama lamaie
  • cativa catei usturoi
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan la cuptor:

Pieptul de curcan se spala si se curata de piele. Se taie in doua pe orizontala si apoi fiecare bucata inca o data transversal , obtinand astfel doua fasii mari pentru doua rulade.

Intr-un vas de sticla, turnam vinul, cateva linguri de ulei masline, zeama de lamaie, oregano, boabe de coriandru si mustar si usturoiul taiat. Amestecam totul si punem carnea la macerat in acest sos, pentru vreo cateva ore.

Dupa ce a stat o perioada in acest sos, scoatem bucatile de carne si le condimentam cu sare si le rulam pe fiecare. legam cu snur ruladele si le punem intr-o forma de sticla termorezistenta. turnam sosul ramas in forma si adaugam si putina apa.

Separat, formam un alt sos din soia si miere, condimentele de mai sus si boia. Ungem fiecare rulada cu acest sos lipicios si presaram cateva boabe de coriandru. 

Coacem ruladele la foc mediu cam o ora si jumatate, avand grija sa le "imbaiem" regulat cu sosul din tava.

Dupa ce s-au copt, se scot si sa lasa la racit. Se portioneaza in momentul servirii.

Se pot servi cu piure de cartofi si sos de soia si galbiori. O nebunie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (25)

laura_n 1

26.01.2013, 15:51

Sidy, cam asa ceva ))))

laura_n 1

26.01.2013, 15:53

va multumesc tuturor

sebirizescu 1

29.01.2013, 11:51

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si sunca