Curcan cu taitei de orez in stil asiatic

de mihaelar63 in Paste, 23 Ian 2010 | 8829 vizualizari

 

grea misiune cu mancarea asta chinezeasca , dar daca puiu mamii vrea ...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. piept curcan 
  • 400 gr. taitei de orez
  • 400 gr. ardei diferite culori
  • 4 ridichi rosii
  • 4 catei de usturoi  
  • 4 cm radacina ghimbir
  • sare
  • 100 gr. unt
  •  4 linguri sos soia
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 varf cutit cu praf de curry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu taitei de orez in stil asiatic:

  1. carnea de curcan se taie fasii cat mai inguste se sareaza  si se prajeste in unt impreuna cu ghimbirul taiat fasii.
  2. ardeiul si usturoiul se curata , se spala impreuna cu restul legumelor si se taie fasii lunguiete si inguste .
  3. curcanul se scoate din tigaie , in untul  ramas se calesc la foc mic legumele cam 3-4 minute [ sa ramana mai mult crude  ,, a la dente ''].
  4. se pune sosul de soia , pasta de rosii si se presara zahar , curry si sare daca mai este necesar ,
  5. se adauga si carnea de curcan .
  6. intr-o oala cu apa in clocot  si sare  se pun taiteii de orez . se opreste focul si se lasa in apa fierbinte 3 minute . nu necesita fierbere.
  7. strecurati taiteii de orez , puneti pe platou sau farfurii si serviti cu curcanu + legume cat preparatul este cald .

TIPS-URI

1

sosul de soia este foarte sarat , adaugati sare la sfarsit numai daca e nevoie .

2

taiteii de orez sunt hipocalorici , deci sunt mai indicati in diete decat cei din faina alba .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu taitei de orez in stil asiatic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Brindusa 1

24.01.2010, 21:17

De ce spui ca e grea misiunea? Vad ca te-ai descurcat bine!

Da' pana la urma tot i-ai pus tu un strop de Ardeal (i-ai facut in unt, iar chinezii nu prea au asa ceva in retetele lor).
La fel facea si bunica mea.

mihaelar63 1

24.01.2010, 21:43

misiunea a fost grea ptr ca paseam pe teren necunoscut mie , despre unt cred ca am citit in ceva reteta , m-am documentat , si pana la urma a iesit din toate amalgamul pe care il vezi .
cert e ca voi mai prepara asa ceva . ne place ,

mihaelar63 1

24.01.2010, 21:45

ana puiul meu are 21 ani si este student la poli , fiind sesiune nu-i refuz nimic .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Taietei chinezesti cu bambus