Am facut o pauza pentru ochi, acum sa trecem la treaba; nu stiu daca place la toata lumea aceste verdeturi pline de vitamine pe care eu, personal, abia le astept sa apara pe piata sau in gradina noastra.
Va recomand pentru ca sunt foarte sanatoase.
In primul rand ne ocupam de spanac: il curatam de nervurile groase, il spalam in multe ape reci, si il oparim 3minute.
Il scurgem iar dupa ce s-a racit il taiem si-l lasam deoparte.
Carnea spalata, taiata in portii mici daca e cazul, o inabusim in ulei cu putina apa, adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt, concentratul si amestecam bine.
Dupa cateva minute adaugam spanacul, bulionul, sare, sarea de lamaie, punem capacul si lasam sa fiarba pana scade.
Dupa ce a scazut si carnea este fiarta, mai potrivim de gust, adaugam si sarea de lamaie, tarhonul, punem capacul si oprim focul.
Servim imediat, dar si rece este bun.
1
sarea de lamaie,este optionala; eu pun de fiecare data la spanac pentru ca este prea dulce
2
de asemenea tot optional e sa amestecat mancarea cand e gata cu 1-2oua batute