Aceste briose sunt extrem de bune, au in compozitie caramelul pe care probabil ca multi dintre voi il adora. Sunt simple si delicioase!
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana cand devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Incorporam si caramelul si mixam pana la omogenizare. Caramelul trebuie sa fie preparat dinainte iar o reteta buna de caramel gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-dovleac-caramel-si-ciocolata-39668.html.
Laptele il amestecam cu extractul de vanilie. Separat amestecam cu un tel faina cu sarea si praful de copt. Peste compozitia de unt si oua punem jumatate din cantitatea de faina si mixam usor pana la omogenizare, turnam jumatate din ingredientele lichide si omogenizam. Procedam la fel si cu ingredientele ramase.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim 12-16 forme de briose. Eu am facut 16 pentru ca imi place sa le fac mai mici.
Coacem prajiturelele timp de 18-20 de minute, pana cand cresc frumos si trec trestul cu scobitoarea. Scoatem briosele pe un gratar la racit si ne ocupam de decor.
Crema de branza, la temperatura camerei, o mixam bine cu caramelul pana cand obtinem o compozitie omogena. Separat mixam untul, care trebuie sa fie foarte moale, cu zaharul pudra pana cand devine cremos. Adaugam treptat crema de branza peste unt si mixam la viteza medie pana cand obtinem un amestec fin. Daca se taie crema, atunci putem sa o incalzim timp de 20 de secunde la microunde si sa continuam mixarea apoi. Dam crema la rece pentru jumatate de ora apoi ornam cupcakes cu ea dupa preferinta si inspiratie.
Enjoy!