Cuib de viespi

de lilik in Dulciuri, 4 Sep 2010 | 17248 vizualizari

 

aceasta reteta o am de la o prietena din copilarie a carei mame facea aproape in fiecare saptamana aceste minunatii si am zis k a sosit momentul sa le incerc si eu....ia uitati ce a iesit..

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 575 gr faina
  • 25 gr drojdie sau 1 pliculet
  • 30 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 5 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa
  • esenta rom
  • coaja de lamaie si 1/2 lingurita sare
  • pt umplutura:
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar
  • nuca macinata sau nuca de cocos
  • pt sirop:
  • 125 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi:

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus (daca e moale mai puneti putina faina) pana face basici, atunci e framantat bine si acoperiti cu un prosop,lasati la dospit pana isi dubleaza volumul (eu am lasat cam 1ora jumate).

Dupa ce a dospit impartiti aluatul in 4 si din fiecare faceti o foaie pe care o ungeti cu crema obtinuta (bateti untul cu zaharul pana se topeste) apoi dupa preferinta presarati cu nuca sau nuca de cocos. Faceti o rulada din care taiati bucatele de cca 4 cm pe care le puneti intr-o tava una langa alta,lasand sa mai dospeasca 30 min,dupa care dati la cuptorul preincalzit la 180°.

Dupa cca 20 de min le scoateti si ungeti cu siropul obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia, dupa care dati din nou la cuptor pana sunt bine rumenite.

TIPS-URI

1

eu am facut si testul cu scobitoarea sa fiu sigura

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

lilik 1

04.09.2010, 22:32

multam si poftiti cat mai sunt....
am vazut nadina melcisorii tai si sunt tare frumosi.....de fapt tot ceea ce faci arata f bine felicitari

Bya Ralu 1

15.07.2013, 10:30

da-mi si mie sa gust

babi5 1

02.09.2013, 12:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas