Cu ajutorul sosului dulce-acrisor, obtinem un preparat gustos si exotic, care va fi apreciat in moda sigur de gurmanzi.
Se taie carnea in cuburi nici mari, nici mici.
Legumele se spala si se sterg.
Se toaca marunt ceapa si ardeii, iar rosiile se lasa intregi.
Intr-o tigaie se pune uleiul, iar cand s-a incins adaugam ceapa si ardeii. Se calesc la foc redus 2 minute, apoi adaugam cuburile de carne. Se calesc impreuna pana cand carnea se rumeneste usor pe toate partile.
Se pune vinul si se lasa pe foc pana se evapora. Apoi se adauga rosiile, supa, zaharul, patrunjelul tocat, sare si piper.
Se acopera si se lasa la foc mic pana carnea este patrunsa complet.
Se serveste calda, alaturi de felii de paine unse cu putin usturoi.
Eu am cumparat baghete cu usturoi.
Pofta buna!!!
1
Daca sosul scade, se mai adauga putina apa calda.