Crostata (tarta) cu mere si panna cotta

de adasev12 in Prajituri, 18 Noi 2011 | 4521 vizualizari

 

reteta de crostata este din bucataria italiana umplutura este ideea mea....pt ceea ce aveam in casa la momentul respectiv.

 

INGREDIENTE

  • 300  g faina
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • 200 g stafide
  • 4-5 mere golden+ 4 lg zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • o esenta de rom
  • un plic de panna cotta + 300 ml lapte
  • 1 lingura de nuttella
  • un plic de gelatina pudra pt tarte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata (tarta) cu mere si panna cotta:

Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un vas larg. In mijloc se face o gaura si se adauga ouale batute cu zahar si untul la temperatura camerei si uleiul. Se amesteca bine. Se face aluatul o bila rotunda, se pune in folie si se da la rece pt o ora

Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Se scoate aluatul de la rece si se intinde cu ajutorul unei folii, in foaie rotunda putin peste dimensiunea tavii. Eu am folosit tava de 30 cm diametru. Se mai poate intinde si direct in tava unsa si infainata, asa e mai simplu, dar nu o sa aiba suprafata f neteda, fiind intinsa cu mana...daca o intindeti pe masa, trebuie folosita o folie alimentara deasupra si dedesuptul aluatului, altfel se rupe  fiind foarte moale si sfaramicios. Se pune foaia cu grija in tava unsa si infainata si se coace cam jumatate de ora.

In timp ce se coace aluatul se pregatesc crema si merele. Praful de panna cotta se amesteca cu laptele si se pune la fiert la foc moale, ca o budinca. Se fierbe cam 2-3 minute si se da la rece.

Merele se curata si se dau pe razatoare. Se scurg de surpulsul de suc, se adauga 4 linguri de zahar si stafidele scurse si se pun la foc mic pana se leaga putin compozitia. Se ia de pe foc, se adauga si o esenta de rom si se lasa la racit. 

Cand tarta este coapta se scoate si se lasa la racit in tava ( se poate si scoate pe un platou, cum doriti) Dupa racirea completa se pune crema de panna cotta in care se adauga si o lingura de nuttella ( nu e obligatoriu, dar eu is cu ciocolata, asa ca....adaptez mereu....). Deasupra se toarna amestecul de mar, se niveleaza bine si se acopera totul cu gelatina preparata la foc mic astfel: se amesteca praful cu 250 ml apa si 2-3 linguri de zahar. Se pune la foc si se aduce la fierbere 2 minute, apoi se ia de pe foc si se amesteca  timp de 1 minut sa se astampere putin fiebinteala si se toarna peste tarta. Se niveleaza putin cu un cutit umezit. Se da la rece macar jumatate de ora apoi se poate servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostata (tarta) cu mere si panna cotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere