Crochete din cartofi si faina de naut

de Catalina L in Mancaruri de post, 26 Noi 2018 | 4875 vizualizari

 

Inca o reteta cu făina de năut.
O reteta consistenta si gustoasa, ideala in perioada de post.
Gastronomia indiană este cea care a descoperit această făină şi o foloseşte pentru tot felul de preparate, fie deserturi, fie tot felul de gustări. Aceştia folosesc năutul atât crud, cât şi copt pentru a obţine făina. Când este utilizat năut crud, făina va avea un gust uşor amărui, pe când cel copt este mult mai aromat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/10/crochete-din-cartofi-si-faina-de-naut.html

 

INGREDIENTE

  • 650 g de cartofi cu coaja
  • 10 cozi de ceapa verde
  • 40 g de unt
  • 2 linguri parmezan (optional daca o faceti de post)
  • 100 g de făina de năut
  • 1 lingurita de chimen pudra
  • 2 linguri de pudra garam masala
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 lingura de curcuma pudra
  • 5 linguri de ulei
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crochete din cartofi si faina de naut:

Curatati cartofii si taiati-i bucatele.

Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 20 de minute.

Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca 10 minute.

Zdrobiti cartifii in piure, adaugand untul topit si branza parmezan (optional daca o faceti de post).

Spalati si taiati marunt cozile de ceapa verde.

Adaugati la cartofi făina de năut, condimentele si ceapa.

Amestecati binne, verificati de sare.

Formati chiftele/crochete rotunde.

Intr-o tigaie incalziti uleiul.

Prajiti crochetele pe ambele parti, trebuie sa fie rumenite frumos.

Scoateti-le pe o hartie absorbanta.

Serviti-le cu muraturi, salata verde sau de rosii sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete din cartofi si faina de naut" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu legume