Inca o reteta cu făina de năut.
O reteta consistenta si gustoasa, ideala in perioada de post.
Gastronomia indiană este cea care a descoperit această făină şi o foloseşte pentru tot felul de preparate, fie deserturi, fie tot felul de gustări. Aceştia folosesc năutul atât crud, cât şi copt pentru a obţine făina. Când este utilizat năut crud, făina va avea un gust uşor amărui, pe când cel copt este mult mai aromat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/10/crochete-din-cartofi-si-faina-de-naut.html
Curatati cartofii si taiati-i bucatele.
Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 20 de minute.
Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca 10 minute.
Zdrobiti cartifii in piure, adaugand untul topit si branza parmezan (optional daca o faceti de post).
Spalati si taiati marunt cozile de ceapa verde.
Adaugati la cartofi făina de năut, condimentele si ceapa.
Amestecati binne, verificati de sare.
Formati chiftele/crochete rotunde.
Intr-o tigaie incalziti uleiul.
Prajiti crochetele pe ambele parti, trebuie sa fie rumenite frumos.
Scoateti-le pe o hartie absorbanta.
Serviti-le cu muraturi, salata verde sau de rosii sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.