Crochete de peste cu legume

de Oana in Salau, 23 Sep 2009 | 12372 vizualizari

 

Sunt delicioase si pe placul baietilor mei!

 

INGREDIENTE

  • 500 g peste dezosat (salau)
  • un morcov mic
  • o ceapa mica
  • un cartof mic
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cu pesmet
  • un ou
  • marar uscat
  • sare
  • piper
  • Plus:
  • 3 linguri cu pesmet
  • o lingurita boia dulce
  • o lingurita marar uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crochete de peste cu legume:

Pestele se spala si se pune la fiert, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se clateste apoi bine de spuma si se lasa la racit. Se alege carnea de pe oase, apoi se amesteca cu morcovul, cartoful, ceapa si usturoiul date pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare, piper si marar uscat. Se adauga oul si pesmetul si se omogenizeaza bine. Cu mana umeda se formeaza crochetele si se tavalesc prin pesmet amestecat cu boia si marar uscat. Se prajesc in ulei incins, apoi se scot pe un servet absorbant.

Se pot servi cu salata verde sau cu un sos tzatziki. Noi am mancat cu piure :)

TIPS-URI

1

Pot fi facute si sub forma de chiftelute si se pot adauga legume sau verdeata dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de peste cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Oana 1

01.10.2009, 11:20

Dany, merge orice peste file, sa nu muncesti sa alegi oasele. Insa despre pangasius am auzit numai lucruri rele...asa ca noi nu consumam...Eu iau in special salau sau somon.

Lorra 1

03.04.2012, 00:50

Arata atat de bine
Dany...nici eu nu-ti recomand pangasius, nu doar ca am auzit de rau despre el dar nici gustul nu este formidabil, ramane gras, sleios si mereu a avut un gust de ranced.
Noi nu mai consumam acest peste.
Preferatul meu este fileul de cod.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salau cu rosii , praz si masline