Mini Quiche

de MadalinaM in Aperitive / Garnituri, 20 Noi 2013 | 10568 vizualizari

 

Cel mai bun aperitiv!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 75 gr de unt
  • 150 gr faina
  • o jumatate lingurita sare
  • 3 linguri de apa
Pentru compozitie:
  • 200g branza (cas, cascaval, telemea)
  • 3-4 oua
  • masline maruntite
  • patrunjel
  • 200g sunca
  • 100g smantana
  • rosii feliate
  • oregano
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Quiche:

Mai intai se amesteca untul rece cubulete cu faina si sarea. Se amesteca pana cand totul se transforma in bobite mici ca de orez apoi se adauga cele 3 lg de apa si se framanta bine pana cand totul se omogenizeaza.

Impartiti aluatul in 4 bucati si aplatizati aluatul cu sucitorul, avand grija sa nu se rupa. Asezati aluatul in forme avand grija sa ramana si pe margine. Gauriti aluatul din loc in loc cu furculita pentru a nu creste. Apoi lasati la frigider 30 de minute.

Intre timp amestecati ouale batute cu smantana si putina sare. Adaugati sunca taiata cubulete, maslinele, patrunjelul si branza.

Cand scoateti formele din frigider asezati hartie de copt deasupra si introduceti in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute la foc mic, pana aluatul se intareste.

Scoateti formele din cupotor si adaugati compozitia. Puneti o feliuta de rosie deasupra si oregano (daca doriti).

Se mai introduce la cuptor pana cand compozitia este facuta, aprox 15-20 min, la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Quiche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ficat de pui