Suntem in plin sezon, imi place sa le fac duminica dupa ce le cumparam proaspete.
Se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana.
Aici le-am facut rapid cu smantana, usturoi si patrunjel.
Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste. https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/midiiscoici-cu-sos-de-smantana-usturoi.html
Sos usturoi-patrunjel: 1 lingura si jumatate(restul il utilizati la alte retete)
Mixati patrunjelul, usturoiul, sarea si uleiul.
Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece.
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).
Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.
Amestecati 100 ml de apa cu jumatate de lingura de sos patrunjel-usturoi.
Intr-o cratita se caleste 1 lingura din sosul preparat cu patrunjel.
Puneti midiile, amestecati. Varsati apa cu sos si acoperiti. Gatiti la foc iute 8-10 minute până când midiile se deschid.
Dupa 4 minute puneti smantana amestecati si acoperiti.
Verificati, cand sunt bine deschise luati de pe foc si serviti-le imediat.
Aruncati midiile care nu s-au deschis.