O minunatie...ce sa va mai zic....nu te poti opri la o singura bucata :))))) incredibila prajitura!
Din aluatul de foietaj intindem 4 foi cat tava de cuptor...le coacem pe rand si le lasam la racit.
Intre timp preparam cremele, este mai bine daca le aveti gata cu o zi sau macar cu cateva ore inainte.
Crema de vanilie:
Punem laptele pe foc intr-un vas impreuna cu vanilia si il infierbantam.
Ouale le amestecam cu zaharul cu faina si cu putin lapte rece ( din total) si turnam in fir subtire in laptele fierbinte. Amestecam bine la inceput si apoi cand se mai ingroasa din cand in cand. Lasam pe foc mic 6 sau 7 minute, tragem vasul de pe aragaz si punem untul.
Cand s-a topit amestecam bine si este gata crema.
Pentru crema de lamaie procedam in acelasi mod si vom adauga lamaia la sfarsit dupa ce am pus untul. Amestecam bine si este gata crema.
Vom asambla cremsnitul, punand foaie, crema, foaie crema...asa cum dorim...eu am impartit cremele si am pus la baza crema de vanilie, apoi restul de crema de lamaie.
Pudram cu zahar pudra vanilat si il lasam la rece macar 6 ore. Cu cat sta mai mult la rece cu atat este mai bine ...e mai moale si mai bun.
Inainte sa il fac in tava de cuptor...l-am preparat sub forma de tort.
Un tort minunat pentru a sarbatori intr-o zi sfanta un tatic drag!
Dupa cum ati vazut mai sus, eu am intins 4 foi mari cat tava, deci din fiecare bucata de aluat mi-au iesit doua foi...pentru tortul cremsnit, din fiecare bucata de aluat am intins 3 foi mari rotunde, deci in total 6 foi. Eu am facut aluatul de 3 ori pentru a face si niste pateuri cu branza si chimen senzationale.... vezi foto! :)
Reteta de foietaj o aveti aici: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html