Cremsnit cu lamaie

de RuxyRux in Prajituri, 19 Oct 2014 | 10682 vizualizari

 

O minunatie...ce sa va mai zic....nu te poti opri la o singura bucata :))))) incredibila prajitura!

 

INGREDIENTE

  • foietaj de casa( vezi reteta in pagina mea)
  • Crema de vanilie:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 125 mg unt
  • vanilie
  • 250 gr zahar
  • 1 l lapte
  • Crema de lamaie:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 300 gr zahar
  • 1 l lapte
  • zeama si coaja de la doua lamai
  • 125 gr unt
  • vanilie
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu lamaie:

Din aluatul de foietaj intindem 4 foi cat tava de cuptor...le coacem pe rand si le lasam la racit.

Intre timp preparam cremele, este mai bine daca le aveti gata cu o zi sau macar cu cateva ore inainte.

Crema de vanilie:

Punem laptele pe foc intr-un vas impreuna cu vanilia si il infierbantam.

Ouale le amestecam cu zaharul cu faina si cu putin lapte rece ( din total) si turnam in fir subtire in laptele fierbinte. Amestecam  bine  la inceput si apoi cand se mai ingroasa din cand in cand. Lasam pe foc mic 6 sau 7 minute, tragem vasul  de pe aragaz si punem untul.

Cand s-a topit amestecam bine si este gata crema.

Pentru crema de lamaie procedam in acelasi mod si vom adauga lamaia la sfarsit dupa ce am pus untul. Amestecam bine si este gata crema.

Vom asambla cremsnitul, punand foaie, crema, foaie crema...asa cum dorim...eu am impartit cremele si am pus la baza crema de vanilie, apoi restul de crema de lamaie.

Pudram cu zahar pudra vanilat si il lasam la rece macar 6 ore. Cu cat sta mai mult la rece cu atat este mai bine ...e mai moale si mai bun.

Inainte sa il fac in tava de cuptor...l-am preparat sub forma de tort.

Un tort minunat pentru a sarbatori intr-o zi sfanta un tatic drag!

Dupa cum ati vazut mai sus, eu am intins 4 foi mari cat tava, deci din fiecare bucata de aluat mi-au iesit doua foi...pentru tortul cremsnit, din fiecare bucata de aluat am intins 3 foi mari rotunde, deci in total 6 foi. Eu am facut aluatul de 3 ori pentru a face si niste pateuri cu branza si chimen senzationale.... vezi foto! :)

Reteta de foietaj o aveti aici: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremes de casa