Cremsnit cu lamaie

de RuxyRux in Prajituri, 19 Oct 2014 | 10937 vizualizari

 

O minunatie...ce sa va mai zic....nu te poti opri la o singura bucata :))))) incredibila prajitura!

 

INGREDIENTE

  • foietaj de casa( vezi reteta in pagina mea)
  • Crema de vanilie:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 125 mg unt
  • vanilie
  • 250 gr zahar
  • 1 l lapte
  • Crema de lamaie:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 300 gr zahar
  • 1 l lapte
  • zeama si coaja de la doua lamai
  • 125 gr unt
  • vanilie
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu lamaie:

Din aluatul de foietaj intindem 4 foi cat tava de cuptor...le coacem pe rand si le lasam la racit.

Intre timp preparam cremele, este mai bine daca le aveti gata cu o zi sau macar cu cateva ore inainte.

Crema de vanilie:

Punem laptele pe foc intr-un vas impreuna cu vanilia si il infierbantam.

Ouale le amestecam cu zaharul cu faina si cu putin lapte rece ( din total) si turnam in fir subtire in laptele fierbinte. Amestecam  bine  la inceput si apoi cand se mai ingroasa din cand in cand. Lasam pe foc mic 6 sau 7 minute, tragem vasul  de pe aragaz si punem untul.

Cand s-a topit amestecam bine si este gata crema.

Pentru crema de lamaie procedam in acelasi mod si vom adauga lamaia la sfarsit dupa ce am pus untul. Amestecam bine si este gata crema.

Vom asambla cremsnitul, punand foaie, crema, foaie crema...asa cum dorim...eu am impartit cremele si am pus la baza crema de vanilie, apoi restul de crema de lamaie.

Pudram cu zahar pudra vanilat si il lasam la rece macar 6 ore. Cu cat sta mai mult la rece cu atat este mai bine ...e mai moale si mai bun.

Inainte sa il fac in tava de cuptor...l-am preparat sub forma de tort.

Un tort minunat pentru a sarbatori intr-o zi sfanta un tatic drag!

Dupa cum ati vazut mai sus, eu am intins 4 foi mari cat tava, deci din fiecare bucata de aluat mi-au iesit doua foi...pentru tortul cremsnit, din fiecare bucata de aluat am intins 3 foi mari rotunde, deci in total 6 foi. Eu am facut aluatul de 3 ori pentru a face si niste pateuri cu branza si chimen senzationale.... vezi foto! :)

Reteta de foietaj o aveti aici: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cremes ca la Cluj