Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

de Rahela Velicu in Prajituri, 26 Iun 2021 | 12770 vizualizari

 

Unii ii zic Cremes, altii Crempita, eu o cunosc sub numele de Cremsnit si este preferata mea :) 
Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie este una indragita.
Pentru varianta rapida, ca si ingrediente, sunt necesare urmatoarele: aluat foietaj, oua, lapte, zahar, faina, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 4 galbenusuri
  • 550 ml lapte
  • 180 gr zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 300 gr frisca lichida
  • coaja de lamaie razuita
  • 1plic gelatina
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie:

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi.

Punem una dintre foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o intepam din loc in loc cu o furculita. O acoperim cu alta hartie de copt si asezam deasupra ei o alta tava de aceeasi dimensiune. Acest lucru va impiedica aluatul foietaj sa creasca foarte mult. Coacem foia de aluat foietaj 20-25 de minute maxim la cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Cea de-a doua foaie de aluat o taiem in patrate pe care, la fel, le punem in tava tapetata cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ele. Le acoperim cu hartie de copt si asezam deasupra o alta tava.

Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul si cu faiana sau amidonul. Adaugam laptele in fir subtire si punem la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca. Lasam la racit amestecand din cand in cand.

Divolvam gelatina in apa calda si o amestecam cremei. Dam 10-15 minute crema la rece.

Punem pria foaie de aluat foietaj in tava in care am copt-o. Adaugam crema si dam inca 15 minute la frigider.

7.Mixam frisca lichida si o nivelam deasupra cremei. Acoperim prajitura cu patratelele de aluat si portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Pudram prajitura cu zahar pudra.

Vezi si reteta de Prajitura Furnicuta

TIPS-URI

1

Pentru a reusi aaceasta Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie, este bine sa tineti cont de:

2

Pentru ca feliile de cremă să-și păstreze forma la tăiere, cea de-a doua foaie de aluat este deja tăiată și așezată pe cremă, astfel încât numai baza de foietaj să fie tăiată.

3

Atunci cand portionam prajitura, lama cutitului este trecuta prin apa fierbinte si stearsa cu un servetel de bucatarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu mere si budinca