Reteta de baza pentru aluat de foietaj

de RuxyRux in Dulciuri, 12 Noi 2013 | 118851 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe culinar forum de la Omide...si-i multumesc tare tare mult ...este un aluat magic! Sunt atat de incantata si bucuroasa si desi am mai preparat aluat foietaj in casa...acesta este unul exceptional! Simplu si rapid, incredibil de delicios , va ramane favorit fara doar si poate :)
Pentru Reteta de baza pentru aluat de foietaj ai nevoie de ingredientele urmatoare: faina, unt, apa si ulei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de baza pentru aluat de foietaj
  • 350 gr faina
  • 250 gr unt
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml apa
  • 7 linguri faina
  • putina sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de baza pentru aluat de foietaj:

Cum se prepara Reteta de baza pentru aluat de foietaj

Am framantat intr-un vas un aluat din 350 gr faina, 200 ml apa rece( la temperatura camerei), 4 linguri de ulei si un praf de sare. Nu dureaza mult pana incorporam toate ingredientele si iese perfect.

Am taiat untul in felii intr-un vas si l-am lasat pana aproape s-a inmuiat si l-am amestecat cu cele 7 linguri de faina( plinute). Eu l-am framantat cu mana (puteti face asta si cu o furculita).

Primul aluat l-am impartit in doua bucati la fel si crema de unt, apoi am intins cate o bucata pe o suprafata bine infainata si am uns-o bine cu mana cu jumatate din crema de unt.

Am rulat usor aluatul , apoi am procedat la fel si cu cealalta jumatate. Ne vor iesi doua foi rulate pe care atunci cand le vom folosi le vom imparti in doua, deci vom obtine 4 bucati de aluat.

Dam la rece aluatul ( eu l-am tinut doar 45 de minute) si-l folosim apoi cum dorim, putem face pateuri, saleuri, merdenele, cremsnit ...sau ce dorim...merita probat :)

Iti recomandam si varianta aceasta de Aluat foietaj.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de baza pentru aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

LauraCristina39 1

01.10.2019, 09:57

Salutare,

Am incercat acest aluat dar nu a crescut deloc
Am folosit faina 000 si unt de 82%, nu inteleg ce nu a mers bine.

Imi puteti da cateva tips & tricks?

Laura

RuxyRux 1

01.10.2019, 14:14

Laura, imi pare tare rau ca nu ti-a reusit, sincera sa fiu eu l-am probat de cateva ori si am fost multumita, intre timp am preparat propriul aluat care iese mult mai bine si mult mai simplu, gasesti aici reteta. https://www.bucataras.ro/retete/desert-cremsnit-cu-aluat-foietaj-rapid-delicios-72884.html

RuxyRux 1

01.10.2019, 14:19

Untul trebuie folosit rece, dar in acelasi timp moale, trebuie lucrat destul de repejor sa nu se intareasca, poti intinde mult mai usor folosind amidon pe suprafata de intins, se tine neaparat 30 min la rece si se coace im cuptorul preincalzit la 200 de grade. Recomand untul care nu este romanesc( german). Succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine.